T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ERCİŞ - Kadir-Rezzan Has İlkokulu

Tarihçe

 

     Okulumuz 1961 yılında Yukarı Işıklı İlkokulu adıyla iki derslikle eğitim öğretime başlamıştır.

     Sonraki yıllarda ihtiyaca binaen iki farklı bina eklenerek derslik sayısı beşe çıkarılmıştır. 1997 yılına kadar ilkokul olarak hizmet veren okulumuz 8 yıllık kesintisiz temel eğitime geçişle birlikte Yukarı Işıklı İlköğretim Okulu adını almıştır.

     Süreç içinde nüfus artışı ile birlikte mevcut derslikler ihtiyaca cevap veremediginden 2000 yılı içinde 8 aylık gibi kısa bir sürede vatandaş-devlet işbirliği ile 12 derslikli 3 katlı bir bina yapılmıştır. Mevcut binalar arasında uzaklık nedeniyle okulumuz iki ayrı müdürlüğe ayrılması gerektiği durumu ortaya çıktığından 2003 yılı Ekim ayında bu durum gerçekleşmiş, eski bina Yukarı Işıklı İlköğretim Okulu, yeni binada Yukarı Işıklı Gazi İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

     2005 yılında "Eğitime % 100 Destek Kampanyası" içinde okulumuza ek olarak 10 derslik yapılmıştır. Aralık 2005'de geçici teslimatı yapılan yeni okul binasında eğitim öğretime devam edilirken, okulun adı okulun yapımını sağlayan Has Vakfı´nın kurucularından Sayın Kadir Has ve eşi Rezzan Has´ın isimlerinin verilmesi bakanlığımızca uygun görülmüş olup, Haziran 2006´da Kadir-Rezzan Has İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Daha sonra ikili eğitime geçen okulumuz Kadir Rezzan Has İlkokulu ve Kadir Rezzan Has Ortaokulu olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

     İlkokulumuz 8 derslik, 8 şube, 1 ana sınıfı, 8 öğretmen, 220 öğrenciyle eğitim ve öğretime devam etmektedir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 12.03.2021 19:06 - Görüntülenme: 1677
  Beğen | 2  kişi beğendi